Doelen voor 2019

geplaatst op
zondag 30 december 2018

Morgen is het oudjaarsdag; bijna 2019. Tijd om weer doelen of goede voornemens voor het nieuwe jaar te stellen. Doelen; ze zijn cliché. Maar een doel zonder een plan is slechts een wens, geen doel. Ik doe er wél aan. En ik vind het fijn om het te vereeuwigen op mijn blog, zodat ik een minuscuul figuurlijk 'stokje achter de deur' heb. Benieuwd naar mijn doelen?

Minimalistischer leven/Zero waste
Ik ben onlangs verhuisd en toch heb ik heel veel spullen weggedaan zonder er over na te denken. En it feels good! Ik wil niet met een huis vol spullen leven, alleen met het hoognodige. Mijn camera's, Macbook en telefoon zijn voldoende. Als er ooit brand komt, moet ik zo weg zien te komen en niet na hoeven denken over 'wat nog in huis ligt'. Ik wil geen spullen hoeven missen. De inrichting van mijn huis is al zwart wit, minimalistisch op zich. Ik wil niet teveel prullaria en accessoires in huis. Ik hou van ruimte. Niet overal moet wat staan.

Ook wil ik niet meer teveel spullen verspillen. 'Zero waste', welteverstaan. Ik koop vaak (overbodig) eten en 'vergeet' dat ik het in huis heb. Resultaat? De schimmel komt er op en het belandt in de kliko. Dus ik heb mezelf voorgenomen om 'lijstjes' te maken voor twee weken; wat wil ik eten en wat heb ik nodig? Houd ik producten over, wat kan ik daarmee maken voor een volgend gerecht? Zo kan ik in 1 á 2x boodschappen halen, scheelt ook weer elke dag ritjes naar de winkel. Ook wil ik de fiets naar de sportschool pakken in plaats van de auto. Verder: aan één shampoo heb ik genoeg, net zoals aan één conditioner. Ik hoef geen tien nagellakjes, twee kleuren zijn voldoende omdat ik alleen maar rood en zwart draag. Make-up? Ik heb maar één mascara. Is deze op, dan koop ik gewoon weer een nieuwe. Ik hoef geen drie terwijl je er maar 1 gebruikt. Ik snap die meiden sowieso niet die 10 oogschaduwpallettes hebben met allemaal dezelfde basiskleuren, alleen om het 'hebben' van. Je gebruikt er immers maar 1?

Beter worden
Dit heb ik zelf niet in de hand, maar ik hoop beter te worden te genezen van Lyme. 100% beter worden is wel erg optimistisch, ik ga voor de 75%.

Positiever zijn
Ha, ik ben al wel een optimist, maar ik bedoel positiever zijn in de zin van als mensen mij of anderen kwaad aandoen. Ik probeer een instelling van 'karma' te hebben, maar wanneer iemand mij of mensen die ik lief heb onrecht aandoet kan ik echt heel boos en teleurgesteld zijn en afvragen 'waarom'. Ik kan daar meer mee bezig zijn dan met mezelf. Ik stel anderen boven mezelf, en daar moet ik mee ophouden. Ook positiever zijn over mezelf, mijn uiterlijk en lichaam. Je bent goed zoals je bent. Dat moet ik me alleen nog even realiseren, maar daarvoor is het ook een doel.

Weer beginnen met sporten
Ik wil gewoon proberen om naar de sportschool te gaan. Lukt het niet, kan ik altijd weer omkeren naar huis. Het sporten weer oppakken is beter geformuleerd. Door de zware intensieve behandelingen kan ik niet meer sporten, maar ik vind sporten wel fijn om te doen. Dus ik heb het wel geformuleerd als doel, zodat ik er tenminste wel aan kan beginnen. Beginnen met het proberen van.


foto in opdracht voor een sportschool gemaakt

Meer met vrienden afspreken
Spreekt voor zich. Mijn vriendinnen wonen overal en nergens, en ik zie ze bijna nooit. Dus hun meer zien? Graag! Gewoon eens afspreken in de stad met een verse muntthee of iets; helemaal leuk.

Meer reizen
Zo staat Bali nog op mijn lijstje, Ijsland, Nieuw-Zeeland, wil ik nog wilde olifanten spotten in Afrika en noem maar op. Ik wil sowieso meer reizen, maar citytripjes doen is ook geen slecht idee.

Gezonder koken, verse producten gebruiken
Voorheen was ik van de pakjes en zakjes, nu maak ik liever alles zelf en vers. Soep? Dan maar een uur in de keuken staan. Het eet lekkerder wanneer je weet dat iets vers is. En het is nog best leuk om alles zelf te maken.

Mezelf wat meer gunnen
Dus die ene parfum of dat mooie t-shirt kopen mag heus wel eens. Ook wat meer naar de zonnebank gaan en naar een massage/schoonheidssalon. Ik leef nu, dus genieten mag ook zeker.

Voor mezelf (en mijn plantjes!!!) zorgen
Mijn nagels lakken of mezelf 'opdoffen' mag. Niet mezelf wegcijferen onder het mom van 'ik zie er toch niet uit dus waarom zou ik moeite doen'. Nee. Ook de plantjes in mijn huis iets beter verzorgen, haha.Verder de cliché doelen zoals sparen, genieten van kleine dingen, complimenten geven aan vreemden/familie/vrienden, gezonder eten e.d. zijn niet opgenomen in dit lijstje. Why not? Omdat dat al heel goed gaat! 

Wat zijn jouw doelen voor 2019?