Aankopen Duitsland (Oldenburg)

geplaatst op
dinsdag 8 januari 2019

Natuurlijk ben je als je vanuit Nederland naar Duitsland rijdt de reiskosten kwijt, maar met mijn zuinige dieselauto valt dat reuze mee. Ik ga vanaf nu regelmatig naar Duitsland om daar inkopen te doen omdat het daar echt vele malen goedkoper is. In dit artikel deel ik wat ik zoal koop in Duitsland!

First of all: uiteten 
Betaal je in Nederland €50.- voor twee personen en krijg je een mini broodplankje met een skeer tomatensoepje, heb je daar voor €30.- een geheel menu voor twee personen samen, lunch welteverstaan bestaande uit een dikke vullende burger met verse groenten, een groot glas cola -de Coca Cola flesjes zijn daar twee keer zo groot-, een verse munthee, yoghurt, frites en salade. Eten is daar dus retegoedkoop en ook heel lekker. Er zitten ontzettend veel 'vegan/plantaardige' tentjes. Vind ik alleen maar leuk.


Natuurlijke make-up
Ik ben echt een voorstander van alles op natuurlijke basis. Make-up, shampoo; alles. In Nederland hebben we echt weinig natuurlijke cosmetica. In Duitsland? Heel veel! Zo heb ik deze keer een natuurlijke mascara meegenomen en een handcrème. Ook goed; deze merken testen niet op dieren en er zit geen meuk in. Ik let er steeds meer op wat voor make-up ik koop. De mascara kostte €1.75, de handcrème €0,99.

Haarverf
Zo betaal je hier voor één pak €14,95, betaal je daar voor exact dezelfde maar €3,95 per pak. Ongelooflijk. Inslaan dus! Ook de dure merken (ik heb Garnier) zoals L'Oreal is daar verkrijgbaar voor €3,95. Niks overdatum, gewoon exact hetzelfde als in een drogisterij (ik ga naar de DM) maar dan vele malen goedkoper. 

Andere verzorgingsproducten
Variërend van tandpasta tot shampoo is er ook veel goedkoper. Scheermesjes, 

Parfum

Ik zou nog parfum meenemen, maar ik heb 'de wereld' zoals we altijd zeggen aan parfum. In Nederland heb ik een flacon waarvoor ik €19,95 betaal, in Duitsland lag exact dezelfde voor €4,95. Ook handig om te weten. 
Hemel van snoep, chips, chocola en alcohol
Eerlijk gezegd moet ik oppassen met alcohol, maar een glaasje op z'n tijd; niks mis mee. In Oldenburg zit de Familia XXL, een mega grote supermarkt -al is het geen supermarkt te noemen want ze verkopen werkelijk ALLES- met ontzettend veel snoep, chips, chocola, drank, allemaal soorten drinken, een hemel aan glutenvrije producten. Zo vond ik snoepjes waar ik vroeger gek op was, die yoghurt aardbei snoepjes. Plantaardige chocola? In Nederland betaal je €3,99 voor één reep, daar haal je voor hetzelfde geld 4. Fles wodka? €4,95. Inslaan! Hier ga ik vaker naartoe!

Ga jij ook wel eens naar Duitsland?