Postcrossing

geplaatst op
zaterdag 20 juli 2019
advertising, products, and branding afbeelding
Vroeger had ik een hoop penvriendinnen. In tijdschriften zoals Tina en Diddl Magazine stonden vaak oproepen van meiden die een penvriendin zochten. Hoeveel pennen ik wel niet heb versleten, zoveel heb ik geschreven! En leuke vriendschappen aan over gehouden. En vandaag de dag schrijf ik nog steeds. Een appje is sneller, maar echte post is zoveel leuker! Daarom is Postcrossing ook zo'n leuk initiatief!


Postcrossing is zo'n website (en dit is geen ad of spon by the way) die het mogelijk maakt om kaartjes te versturen. Wel naar mensen die je niet kent. Alhoewel, vreemden zijn het niet. Je maakt een account aan op de website, vult een eigen bio in met wat jij leuk vindt, waar je woont of iets. En dan kun je beginnen met schrijven! Je krijgt random iemand uitgekozen naar wie je een postkaart kunt sturen. Je ziet de bio van de persoon in kwestie. Zo kun je meer over diegene te weten komen. Zo heb ik al een kaart naar Duitsland, Rusland, Noorwegen, Finland en Amerika gestuurd.

Wat zet je op zo'n kaart?
Ik vertel dat de kaart in kwestie uit Nederland komt, dat ik in de grote stad Leeuwarden woon en het weer hier echt bagger is (soms dan). Ik vertel kort over mijn werk en reizen die ik wil gaan maken. Ook zorg ik ervoor dat het wel een persoonlijk kaartje is, dus wel echt aan de persoon gericht. Ik lees de bio van de persoon helemaal door en stel waar nodig vragen. Zo had ik een meisje uit Noorwegen. Ik vroeg me af of zij het Noorderlicht ook vaak ziet. Ook ging ze trouwen. Ik was benieuwd of ze haar jurk al klaar had en wanneer ze ging trouwen. Ze rijdt paard, dus daar stelde ik ook vragen over. Wat ik niet moet vergeten (wat ik vaak doe als de kaart al bijna vol is) is om mijn persoonlijke Postcrossing ID te vermelden. Iedereen heeft een persoonlijke ID. Zo kan degene die de kaart krijgt de ID invoeren en weet de persoon van wie het kaartje komt. Natuurlijk zet ik er op hoe oud ik ben, sluit ik af met mijn naam en schrijf ik waar ik woon, maar zo kan de ontvanger zien wie ik ben en waar nodig reageren. Zo komen ze op mijn profiel terecht en kunnen ze reageren op de vragen en 'het gezicht achter' de postkaart zien.

Engels?
Ik schrijf wel in het Engels. Dat komt omdat bijna iedereen dit wel kan lezen en spreken. Mijn Duits is niet heel goed, Russisch al helemaaaaal niet.

€?
Een postzegel vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Amerika, Rusland of Finland kost maar €1,45. Leuk kaartje er bij en je bezorgt de ander veel plezier!

Betrouwbaar?
Mijn ouders zouden dit soort websites niet vertrouwen en zouden denken dat er ook mensen op zitten die kwaad willen. Kan. Maar Postcrossing? Het is volledig betrouwbaar. Anderen krijgen je adres pas te zien wanneer zij gecertificeerd zijn.

Zit jij al op Postcrossing, of heb jij in het verleden ook penvriendinnen gehad?