Mijn favoriete planner: Essentialiving Planner 2020

geplaatst op
donderdag 3 oktober 2019

De een werkt met online afspraken, ik noteer daarentegen het liefste alles op papier, in een planner, agenda of notitieboekje. Zo gebruik ik sinds vorig jaar een planner van Essentialiving. Een ontzettend leuk minimalistisch merk. En de planners voor 2020 zijn al binnen, ik ben fan van de nieuwe versie!

De planner is voorzien van een linnen voorkant. Er staat verder niet teveel op, enkel 'two thousand and twenty', een stip daaronder en Essentialiving. Sla je de planner open, is het een heel strak mooi geheel. Veelal wit, maar dat vind ik persoonlijk mooi en heel erg fijn werken. Het mooie is dat het daarom een strakke planner is. Niet teveel 'motiveer jezelf om je week te halen' en 'wat zijn je angsten, valkuilen en go for it momenten geweest deze week' gedoe, gewoon puur de dagen van de week, een maandoverzicht; strak, minimalistisch en fijn om mee te werken. Ik heb ook planners gehad waarbij je naast de dagen van de week moet invullen hoe je week is verlopen, doelen om aan te werken, etc.. Daardoor had je minder ruimte om je activiteiten neer te schrijven. Ik ben niet zo van de doelen. Wanneer iets in mijn hoofd zit, komt het er wel. Zelfreflectie kan ook handig zijn, maar ik heb dat niet nodig in een planner. Voor mij is een planner een soort van agenda om al je afspraken in op te schrijven (in combinatie met een to-do list). Doe mij maar simpel, waardoor ik overzicht heb.

Hoe is de planner verder opgebouwd?
Een voorbeeld van hoe de opbouw van de planner is; laten we beginnen bij januari. Je hebt een sheet met een mooie foto, de maand staat er duidelijk bij en daaronder een kleine quote. Sla je de bladzijde om, krijg je een sheet met 'notes and thoughts', de pagina daarnaast is een maandoverzicht, het lijkt op een kalender.De pagina die daarop volgt is echt gericht aan de dagen van de week; maandag tot en met zondag en tijdstippen. Normaliter heb je in veel planners dat maandag tot en met vrijdag heel groot zijn, zaterdag en zondag zijn ergens 'tussen gepropt' en daardoor heb je veel minder ruimte. Bij deze planner is dat niet het geval: zaterdag en zondag zijn net zo groot als de andere dagen. Daar is over nagedacht! Ideaal voor wanneer je veel activiteiten en plannen in het weekend hebt. Voor mij een dikke pré. Fijn!

Onderaan de bladzijdes heb je een 'to do' list, deze loopt evenwijdig aan de dagen van de week.  Je kunt zelfs opschrijven wat je avondeten wordt. Aan de rechterkant van de planner zit nog een overzicht met weeknummers en een kalender in het klein. Daaronder staat een 'balance check', this week's focus (relatief klein, maar dat hoeft persoonlijk voor mij niet heel groot). Daaronder staat ook 'this week's recipe) met een voorbeeldtip van de planner. Wie weet zit er ooit iets tussen!

Verder zit er ook een kleurplaat tussen!

Ik ben eerlijk; ik ben van nature echt een chaoot. Maar sinds het gebruik van deze planner is dat minder erg. Ik heb echt meer overzicht. Wil ik weten wat ik volgende week ga doen? Dan sla ik de planner open en zie ik in één oogopslag wat mijn plannen zijn. Want ik vergeet ook een hele boel. Heb ik een afspraak? Direct opschrijven. En ook grappig; ik heb de planner áltijd mee. Op school, werk, vrije tijd, zelfs mee naar uitstapjes!

Wat ik wel een beetje een nadeel vind is dat, hoe mooi de hardcover voorkant ook is van linnen, heel snel vies kan worden. Een extra tasje of iets er om heen kan dat voorkomen, maar het is ook wel fijn om een planner zo in je tas te kunnen doen zonder er bij na te denken. Maar als je dat doet, heb je kans dat de planner vies kan worden. Zonde! Zo is mijn vorige planner (two thousend and nineteen) heel snel vies geworden. De tekst op de voorkant is heel erg vervaagd. Thee, vieze tafels, pennen die hebben gelekt; je kunt de planner niet schoonmaken. Dat is wel zonde. Extra voorzichtig zijn dus!


Zoek je nog een planner en ben je van de minimalistische overzichtelijke levensstijl? Dan is deze planner zeker een aanrader. Ik ben niet snel tevreden (haha) maar nu wel met deze planner. Ik was zo blij toen deze op de deurmat viel, eindelijk een goede planner met niet teveel 'zelfreflectie' en 'goals'! De planner is zelf te koop via bol.com en kost nu €29,95. En leuk; ik mag er een weggeven binnenkort!

De agenda is gekregen in samenwerking met Essentialiving. Wel ben ik eerlijk in mijn review; ik was voor deze samenwerking al fan van dit merk en had zelf al een planner aangeschaft.